NOI PERSPECTIVE ÎN PSIHOTRAUMĂ Autor- Prof. dr. Martine France Delfos– membru de onoare a Asociației Psihologilor Atestați din România- APAR, Psychologist Therapy Practice PICOWO, Olanda Efectul evenimentelor traumatice depinde de numeroşi factori, atât biologici, cât şi psihologici. Până în prezent, cercetarea s-a concentrat în principal pe simptomele legate de vârstă în ceea ce priveşte starea psihică…
,,Depresia este boala secolului XXI. Conform ultimelor statistici peste 125.000.000 oameni din întreaga lume suferă de depresie. În ultimii douăzeci de ani ritmul vânzării de medicamente antidepresive a crescut cu peste 40%. Afacere profitabilă pentru unii, dependenţă pentru alţii, lanţ vicios. Anual în lume se consumă aproximativ 10.000 de tone de tranchilizante pentru ameliorarea stărilor…
,,Spiritul de discernământ e mai rar pe lume chiar decât diamantele şi perlele.” (La Bruyere) Discernământul, acest subiect controversat, reprezintă aptitudinea unei persoane, puterea acesteia de a înţelege semnificaţia faptelor sale, precum şi urmările acestora. Discernământul reprezintă “facultatea esenţială a spiritului cu rădăcini adânci în intelect şi conştiinţă, care permite fiinţei umane să se…
Misiunea noastră pe Pământ este de a face cunoscut necunoscutul din noi, adică de a face cunoscut pe Dumnezeul din noi. Pentru ca să împlinim această menire este nevoie să lucrăm mult și conștient cu noi, pentru a discerne, a judeca corect ce alegeri facem în viața de zi cu zi, clipă de clipă, moment…
Dr. Ion Duvac este Profesor asociat, doctor in psihologie la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti si coordonator al masterului de Psihologie Aplicata in Domeniul Securitatii Nationale in cadrul aceleiasi facultati.In 2009 a infiintat Academia Psychological Profiler – primul centru european de formare profesionala initiala si continua pentru specialistii din domeniul…
Alin Leș este psiholog cu specializări în psihologie clinică, criminologie, psihologie judiciară – evaluarea comportamentului prin tehnica poligraf. Este atestat de Colegiul Psihologilor din România la Comisiile de Psihologie pentru Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, specializarea „Psihologie judiciară – evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf” și Psihologie Clinică, specializarea „Psihologie clinică”. În 2013, a devenit Președinte al Filialei Sibiu a…
Lector univ. dr. Constantin Edmond CRACSNER CV Cursuri: Psihologia educatiei, Psihologia resurselor umane, Psihologie militara, Asistenta psihologica a personalului, Psihologia si managementul traumei.Constantin-Edmond Cracsner este psiholog, doctor în psihologie. Autor al lucrarilor „Elemente de psihologie militara (2002) si „Istoria psihologiei militare românesti” (2005). Coordonator al lucrarilor editate cu prilejul Simpozioanelor Nationale de Psihologie Militara –…
,,Iluminarea prin iubire, starea fără dorințe… Uneori, dacă ești relaxat pot exista momente scurte de revelare a sinelui. Există astfel de momente în care esti relaxat. Când ești îndrăgostit, când iubești: pentru câteva momente iubitul sau iubita se află cu tine. Ai dorit foarte mult asta, ai luptat mult și acum, în sfârșit, iubita este…
Rezumat workshop Sala V- Drag de Romania Adina Borta – psiholog, psihoterapeut autonom certificat în hipnoza clinica, relaxare şi psihoterapie ericksoniană, coach, axiolog practician & secretar al Institutului Robert S. Hartman, USA: Iți iubești țara? Da, dar… așa începe răspunsul multora, exprimând ambivalența sau chiar conflicte pe care le purtăm în noi continuu. Iubim natura…
Rezumat workshop Sala O – Genograma iubirii vs. iubirea pe scena familiei Marton Gyongyi, psihoterapeut psihodramă și terapia familiei: Workshop-ul este abordat printr-o paralelă între abordarea din terapia sistemică familială şi cea din psihodrama clasică. Workshop-ul va cuprinde 4 etape majore: Teorie/Încălzire; Muncă individuală cu fiecare participant pentru o prezentare a iubirii din familia nucleară;…