APAR_Print_A2

Stimați colegi,

               Membrii Asociației Psihologilor Atestați din România (A.P.A.R.) au deosebita plăcere de a vă invita la cea de a XI-a ediție a Conferinței de Psihologie Aplicată cu participare internațională pe tema ,,DEPRESIE și ANXIETATE – Punți între teorii și aplicații practice” care se va desfășura în perioada 8-10 aprilie 2016 în sălile de conferință Europa ale hotelului Aro Palace 5* din Brașov.

           Asociația Psihologilor Atestați din România este furnizor de formare profesională acreditat de Colegiul Psihologilor din România (C.P.R.) cu nr. aviz RF-II-BV-91.

          Partenerii acestei ediții a conferinței sunt: Centrul Internațional de Psihologie și Psihoterapie NEW LIFE, Facultatea de Psihologie și Știintele Educației, Departamentul de Psihopedagogie Specială, din cadrul Universității din București și Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

         Motivația alegerii temei conferinței este răspândirea galopantă a tulburării depresive, în majoritatea cazurilor asociată cu tulburarea anxioasă. Potrivit declarației O.M.S., depresia, în prezent, se află pe locul al III-lea la nivel internațional, iar până în 2020 se estimează că va deveni principala cauză de dizabilitate.

             Obiectivele conferinței sunt:

-îmbogățirea cu noi cunoștințe prin dezbaterea de teorii, tehnici, metode pentru prevenirea și remiterea simptomatologiei depresiei și anxietății,

-contracararea posibilelor recidive,

-dezbaterea condițiilor de avizare psihologică, respectiv medicală: a conducătorilor auto, a noilor angajați, în menținerea unei funcții, în procurarea/ deținerea/ folosirea unei arme letale/ neletale,

-stabilirea discernământului persoanei diagnosticate,

-pensionarea medicală a pacienților, respectiv reinserția lor socială și profesională,

-alternative viabile pentru activarea și menținerea stării de bine din perspective antropologice, psihopatologice, psihoterapeutice.

               Aceste obiective se vor realiza în cadrul lucrărilor conferinței prin:

-schimbul de experințe profesionale din praxisul celor cu experiență prin prezentarea studiilor de caz,

-stabilirea punților de legătură între cele mai moderne teorii în domeniu prin prezentarea lucrărilor, posterelor și workshopurilor,

-dezbateri în cadrul meselor rotunde.

           Vă asigurăm că veți trăi sentimentul de apartenență într-un grup de persoane care împărtășesc valori și obiective comune, cu posibilitatea stabilirii de noi colaborări între colegii din aceeași profesie precum și dintre medici și psihologi.

           Înscrierea la conferință o puteți face ca prezentator de: workshop/ lucrare/ poster/ studii de caz sau doar ca audient. Prezentările acceptate de membrii comitetului științific vor fi publicate în volumul conferinței la Editura Universitară clasificată de către CNCS în categoria B.

             Secțiunile conferinței sunt:

-psihologie clinică

-consiliere psihologică

-psihoterapie

-psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională

-psihopedagogie specială

-psihologia muncii și industrial-organizațională

-psihologia transporturilor

-psihologia aplicată în servicii

-psihologie aplicată în domeniul securității naționale

-psihologie judiciară – evaluarea comportamentului simulat prin tehnica poligraf

-medicină de familie

-medicină-legală

-neurologie

-psihiatrie

-alte specialități medicale.

             Conceptul manifestării știintifice este gândit din perspectiva unei abordări pluridisciplinare. În cadrul acestui eveniment sunt invitaţi specialiști în domeniile: psihologie (toate specialitățile), medical (psihiatrie, medicină-legală, neurologie, neurochirurgie, geriatrie, pediatrie, medicină de familie și alte specializări medicale), dar și studenți ai facultăților de psihologie și medicină.

         Conferința este în curs de acreditare la Colegiul Psihologilor din România ca formare profesională continuă pentru eliberarea diplomelor de participare cu credite pentru psihologii atestați și la Colegiul Medicilor din România pentru eliberarea diplomelor de participare cu EMC-uri pentru medici.

             Vă așteptăm cu drag,

              în numele membrilor din organizare Veronica Jardan

              Președinte Asociația Psihologilor Atestați din România.

https://www.facebook.com/events/904409863011150/

office@psihologii.ro

www.psihologii.ro

07.51.51.51.57.