Lector univ. dr. Constantin Edmond CRACSNER

CV

Cursuri: Psihologia educatiei, Psihologia resurselor umane, Psihologie militara, Asistenta psihologica a personalului, Psihologia si managementul traumei.

Constantin-Edmond Cracsner este psiholog, doctor în psihologie. Autor al lucrarilor „Elemente de psihologie militara (2002) si „Istoria psihologiei militare românesti” (2005). Coordonator al lucrarilor editate cu prilejul Simpozioanelor Nationale de Psihologie Militara – PSIHOMIL: „Psihologie aplicata în mediul militar – PSIHOMIL I si II” (2005), „Selectia psihologica în mediul militar” (2006), „Cunoasterea si asistenta psihologica primara în mediul militar” (2006), „Psihologia organizatiei militare” (2006), „Psihologie clinica, consiliere si psihoterapie” (2006), „Psihologia organizatiei militare si selectia psihologica a resursei umane” (2007), „Asistenta psihologica în organizatia militara” (2007), „Psihologia militara româneasca între deziderat si realitate” (2008).
Autor a peste 60 de articole, publicate în reviste de specialitate din tara, în volumele unor manifestari stiintifice nationale si internationale. Este co-fondator al Asociatiei de Psihologie Aplicata în Domeniul Securitatii Nationale (APADSNRO). Este presedinte al Comisiei de Psihologie pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Colegiul Psihologilor din România si Presedinte al Filialei Teritoriale Bucuresti a Colegiului Psihologilor din România.