Rezumat workshop ,,1000 de ani

Iubirea fără Iubi e REA!”

Jenő-László Vargha – psihoterapeut formator şi supervizor psihoterapie hipnoză clinică ericksoniană și psihodramă, Conf. Univ. – Facultatea de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca)

:

,,Titlul workshop-ului este inspirat de refrenul cântecului „A Thousand Years” al Christinei Perri („Iubitule, nu te teme, te-am iubit o mie de ani, te voi iubi încă o mie”).

Obiectivul workshop-ului este să le aducă aminte participanţilor, că astfel de promisiuni sunt rostite mult prea frecvent în relaţiile de cuplu şi sunt respectate mult mai rar. Ne propunem să explorăm împreună câteva dintre posibilele cauze ale naufragiului multora dintre relaţiile de cuplu, bazându-ne atât pe date recente din literatura de specialitate, cât şi pe experienţele personale ale participanţilor. Participanţii vor putea experenţia tehnici de antrenament mental validate empiric, inspirate din hipnoză, din terapiile prin conştiinţă deplină (mindfulness), acceptare şi angajament, respectiv în psihologia pozitivă, utilizate în mod curent atât în ameliorarea calităţii relaţiilor de cuplu şi, implicit, prevenirea destrămării acestora, cât şi în sprijinirea celor ce se confruntă cu pierderea recentă a unui relaţii importante.

Acest workshop vă prezintă câteva dintre cele mai de succes abordări utilizate în psihologia contemporană, propunându-şi să-i „doteze” pe participanţi cu tehnici pe care le vor putea utiliza atât în munca cu clienţii, cât şi în acel travaliu pe propria persoană, care vizează funcţionarea mai eficientă în toate domeniile importante ale vieţii (inclusiv relaţia de cuplu) şi starea superioară de bine, fizic şi psihic deopotrivă.”